Home
Home
Menu
Stadsgezicht Kampen

Politiek Kampen

CDA Kampen
 • Gepost op 03-05-2022
  Vorige week kleurden veel wijken in de gemeente Kampen weer oranje of rood-wit-blauw. Na twee jaar afwezigheid, door de welbekende verstoorder, mochten de Oranjeverenigingen in Kampen en IJsselmuiden weer een aantrekkelijk programma verzorgen.  Naast de inmiddels traditionele activiteiten zoals: reveille, aubade, muziekpleinen, spellenfestival, straatparade en vrijmarkt, werden er ook doorgewinterde activiteiten ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-03-2022
  CDA Kampen staat voor een gemeente waarin we waardering en aandacht voor onze ouderen hebben. Ouderen zijn mede-grondleggers van onze samenleving en vechters voor de normen en waarden die voor ons dierbaar zijn. Vaak verrichten ze ook als senior onmisbare taken in onze gemeenschap; of het nu het rijden van ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-02-2022
  Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wil dat gemeenten de mogelijkheid krijgen om eigen inwoners die een huis willen kopen voorrang te geven ten opzichte van mensen van buiten de eigen regio. Dat sprak hij onlangs uit tijdens een werkbezoek aan Overijssel. Overal wordt de pijn gevoeld van ... Verder lezen »

ChristenUnie Kampen
 • Gepost op 18-05-2022
  Het gebiedsplan voor het gebied aan de Boven Havenstraat begint vorm te krijgen. Benieuwd naar de plannen voor het Boven Havenkwartier in Kampen? Kom dan op dinsdag 24 mei tussen 19:30 en 21:00 uur naar de inloopbijeenkomst aan de IJsseldijk 2 (voormalig autobedrijf Westerhof). Het gebiedsplan zal worden toegelicht. En we gaan ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-05-2022
  Op 11 mei jl. is in een ingelaste raadsvergadering het vervolg van het formatieproces besproken. De formatie kan nu echt beginnen.5 partijen-coalitieHet eerste advies van de informateur werd op 21 april besproken in de raad. Een aantal partijen vonden dat de geadviseerde coalitie te weinig de volle breedte van de ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-05-2022
  In de raadsvergadering van 11 mei werd Erik Schilder voor de ChristenUnie geïnstalleerd als Commissielid. Erik zet zich al jaren in voor de Commissie Inwoners en heeft daarom al veel kennis en ervaring opgedaan. Erik is als laatse van de 18 Commissieleden in Kampen geïnstalleerd. Welkom Erik. Verder lezen »

SGP Kampen
VVD Kampen
PvdA Kampen

Groenlinks Kampen

SP Kampen
 • Gepost op 26-04-2022
  Aanstaande zondag is het de Dag van de Arbeid! Dit kennen wij niet alleen in Nederland, maar in een groot deel van de wereld is de Dag van de Arbeid een belangrijke dag. In veel landen is de Dag van de Arbeid een officiële, doorbetaalde feestdag. In België wordt ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-09-2021
  De Onmisbaren zijn de mensen die ons land draaiende houden in tijden van crisis, de mensen met de 'cruciale beroepen'. De schoonmakers, vuilophalers, zorgmedewerkers, leraren, buschauffeurs, vakkenvullers, werknemers in de voedselindustrie. Ze zijn cruciaal, toch hebben juist zij vaak toch een bescheiden salaris, een hoge werkdruk en veel onzekerheid. ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-09-2021
  In Nederland heerst een ongekende wooncrisis. Huren rijzen de pan uit, nieuwbouw is voor veel mensen onbetaalbaar en woningen voor gewone Nederlanders worden door beleggers weggekaapt. Honderdduizenden mensen zitten zonder (geschikt) huis en het aantal daklozen is na tien jaar Rutte verdubbeld! Verder lezen »

D66 Harderwijk
 • Gepost op 08-12-2021
  D66 Kampen presenteert kandidatenlijst vol ervaring en ambitie De leden van D66 Kampen hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. De lijst kenmerkt zich door veel politieke ervaring. Eerder wezen de leden Gerben Wijnja al aan als lijsttrekker van de Kamper sociaal-liberalen. De afgelopen vier jaar ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-12-2021
  Doe met ons mee! Politiek is veel te belangrijk om enkel aan politici over te laten. Als je iets vindt van je buurt, dorp, stad of land dan zou ik zeggen: denk en doe mee met een politieke partij. Maar, vragen mensen mij wel eens: is politiek nog ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-10-2021
  D66 Kampen zet Pascal Jacobs in het zonnetje voor inzet behoud IJsselkogge Zeven jaar na het indienen van zijn motie, waarin hij de gemeenteraad opriep de IJsselkogge te behouden voor Kampen, heeft gemeenteraad afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering een volgende stap gezet. De IJsselkogge wordt op dit moment geconserveerd en is ... Verder lezen »

Gemeente Belang Kampen