Home
Home
Menu
Stadsgezicht Kampen

Politiek Kampen

CDA Kampen
 • Gepost op 31-12-2020
  Onlangs is het Beleidsplan Integraal Handhaven Sociaal Domein vastgesteld. Van de landelijke toeslagenaffaire hebben we geleerd dat een goed handhavingsbeleid belangrijk is. Het is goed dat de gemeente Kampen aan de voorkant probeert te voorkomen dat geld onterecht wordt uitgekeerd en zo onze kwetsbaarste inwoners beschermd.  De gemeente Wijdemeren heeft recentelijk ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-12-2020
  Het CDA is voor de verkoop van de voormalige HBS aan IJsselheem. We vinden de realisatie van maximaal 63 (gescheiden) woon- en zorgappartementen een mooie invulling voor dit rijksmonument. Stichting IJsselheem is al langer op zoek naar huisvestingsmogelijkheden voor de cliënten (WLZ, wet langdurige zorg) die bij hen zijn ingeschreven. ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-11-2020
  De onderstaande tekst werd op dinsdag 10 november uitgesproken door fractievoorzitter Jan Marskamp tijdens de Algemene beschouwingen in de raadszaal van het stadhuis van Kampen. Voorzitter, aanwezigen, luisteraars, Vorig jaar sloot ik de algemene beschouwingen af met de opmerking, dat we in mei het 75-jarig jubileum van de vrijheid zouden vieren; een jaar van herdenken ... Verder lezen »

ChristenUnie Kampen
 • Gepost op 13-01-2021
  Raadspraat Martine WiltjerOp het moment dat ik dit schrijf is het jaar 2021 alweer een week oud. Namens de ChristenUnie wens ik u allemaal Gods zegen toe in dit nieuwe jaar. We bidden dat we door het vaccin langzamerhand weer terug kunnen gaan naar een normale manier van contact en ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-12-2020
  In de afgelopen weken werd door een inwoner uit onze gemeente Kampen aandacht gevraagd voor de mogelijkheid van pré-mantelzorgwoningen. De ChristenUnie stelde daarom schriftelijke vragen.(Pré-)mantelzorgwoningenIn onze huidige samenleving blijven ouderen steeds langer zelfstandig wonen. De gedachte daarbij is, dat ze voor ondersteuning in de eerste plaats hulp krijgen vanuit hun ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-12-2020
  Dit jaar zijn veel ouderen vanwege corona extra eenzaam en kregen daarom een extra hart onder de riem. De ChristenUnie bezorgde kerstbomen met honderden kerstkaarten van schoolkinderen bij ouderen in verpleeghuis Myosotis, Woonzorgcentrum Margaretha, De Vijverhof, De Amandelboom en Maarlenhof. Ook Het Gouden Hart en Woonlocatie Burgelstee ontvingen een kerstboom. ... Verder lezen »

SGP Kampen
VVD Kampen
PvdA Kampen

Groenlinks Kampen

SP Kampen
 • Gepost op 12-12-2020
  Wij zijn trots op onze Zwolse kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021! Op nummer 13 Nicole Temmink, op nummer 19 Frank Futselaar en op nummer 44 Robert Bos. Verder lezen »
 • Gepost op 12-12-2020
  De bewoners van 't Hoge Huis vierden afgelopen zaterdag samen met de SP feest! Gedeputeerde Boerman van de Provincie Overijssel en bewoonster van 't Hoge Huis mevrouw Kranenburg openden de bushalte, na ruim een jaar actievoeren. Verder lezen »
 • Gepost op 05-12-2020
  Met de nieuwe dienstregeling voor stadsbussen worden grote delen van de wijk Aa-landen afgesloten van busvervoer. Bewoners zijn hiertegen in verzet gekomen. De Aa-landen is een wijk met veel ouderen. Ook De Boeier, waar veel mensen met een beperking wonen, is straks niet meer verbonden met het busnetwerk. De ... Verder lezen »

D66 Harderwijk
 • Gepost op 16-07-2020
  “Never waste a good crisis” De corona-crisis heeft veel mensen diep geraakt, op verschillende fronten. Ook in onze gemeente is dat het geval. Er heeft veel persoonlijk leed plaatsgevonden en de effecten daarvan zullen helaas in veel gevallen nog lang voelbaar blijven. Daar moeten we als gemeente oog voor houden en ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2020
  D66 presenteert ideeën voor herstart van Kampen Tijdens de raadsvergadering van woensdag 3 juni bood de fractievoorzitter van D66 Kampen, Gerben Wijnja, het college en de raad een ideeënnotitie aan om Kampen nieuw elan te geven in deze fase van de coronacrisis. Met de notitie ‘Kampen beter maken’ ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-06-2020
  D66 talent Edward Boon nieuw burgerraadslid in Kampen Afgelopen week maakte Edward Boon zijn debuut in de commissie Inwoners van de Kamper gemeenteraad. Hij neemt daarmee het stokje over van Kyra Selles. Zij gaat zich volledig richten op haar werk in de Overijsselse Statenfractie van D66. Bij zijn ... Verder lezen »

Gemeente Belang Kampen