Home
Home
Menu
Stadsgezicht Kampen

Politiek Kampen

CDA Kampen
 • Gepost op 14-10-2019
  Het CDA Kampen maakt zich zorgen over de uitvoering rondom nieuwe EU wetgeving. Op basis van deze nieuwe wetgeving moeten brandweervrijwilligers tegen betaling in dienst genomen worden. CDA Kampen heeft schriftelijke vragen gesteld hierover aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kampen. De partij vraagt zich onder ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-09-2019
  Tijdens de laatst gehouden raadsvergadering op 6 september 2019 heeft de CDA-fractie bij monde van Hardy Wellenberg vragen gesteld over de bezwaren die de werkgroep Zwartendijk en de Natuurvereniging IJsseldelta hebben gemaakt tegen de bouw van recreatiewoningen op het recreatiepark Roggebot. Beide organisaties hebben aangegeven niet met de ontwikkelaar en ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-08-2019
  Op vrijdag 23 augustus hebben alle kinderen en volwassenen uit Kampen en omgeving tussen 13.30 uur en 16.30 uur gratis toegang tot speeltuin de Speelpoort aan het Engelenberg-plantsoen. Traditiegetrouw nodigt het CDA iedereen uit om op de laatste middag van de zomervakantie naar de populaire speeltuin te komen. De partij ... Verder lezen »

ChristenUnie Kampen
 • Gepost op 18-10-2019
  De fractievoorzitter van de ChristenUnie Jan Willem Schutte vroeg donderdagavond aan het college van Kampen om actie te ondernemen voor de boeren in onze gemeente. In een periode vol met protesten en onrust is het van belang om duidelijkheid te creëren.Boeren zijn boosSchutte zei: "De boeren zijn boos, dat hebben ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-10-2019
  Zoals eerder aangekondigd,organiseert de gemeente enkele kleinschalige ‘energiecafés.’ In informele setting willen we verder doorpraten over grootschalige opwek van zonne- en/of windenergie. Hoe kijkt u hier tegenaan? Waar zouden windmolens kunnen komen? En waar wilt u geen zonneparken zien? Wat zijn belangrijke zaken waar we volgens u rekening mee ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-10-2019
  Onlangs heeft het Longfonds alarmerende berichten gepubliceerd over de slechte luchtkwaliteit. Er zijn 1,2 miljoen mensen met een longziekte waarvan jaarlijks 12.000 vroegtijdig overlijden, aldus het Longfonds. Er zijn 16.000 spoedopnames in het ziekenhuis en 1 op de 5 kinderen krijgt astma. De ChristenUnie is geschrokken van de cijfers en ... Verder lezen »

SGP Kampen
VVD Kampen
PvdA Kampen
 • Gepost op 01-05-2018
  De nieuwe kabinetsmaatregelen voor werknemers met een arbeidsbeperking zijn asociaal en funest, zo stelt de PvdA Kampen in een schriftelijke vraag aan het college van B en W. Het kabinet wil voor werkgevers die deze mensen aan het werk hebben de regels versimpelen. Het doel is om zo meer mensen ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-04-2018
  Op donderdag 29 maart is in de gemeente Kampen de nieuwe raad geïnstalleerd. Voor de PvdA zijn volgens de alfabetische volgorde van de avond Manfred Haveman en Janita Tabak geïnstalleerd. Wij wensen de komende 4 jaar veel succes toe. Het bericht Installatie Raad verscheen eerst op PvdA Kampen. Verder lezen »
 • Gepost op 31-03-2018
  Op woensdag 28 maart heeft het bestuur tijdens de ledenvergadering de heer Ruifrok gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap met een speld en natuurlijk een toespraak. De toespraak voor de heer Ruifrok treft u hieronder aan: Onze Jubilaris de heer Wim Ruifrok, Geboren op 29 september 1927 in Amsterdam, als ik ... Verder lezen »

Groenlinks Kampen

SP Kampen

D66 Harderwijk
 • Gepost op 12-09-2019
  Supermarkten op zondag (slot….) Begin juli heeft de Kamper gemeenteraad dan eindelijk besloten om de winkeltijden op zondag te verruimen. Terwijl ik zelf op vakantie was, gingen de deuren van de Kamper supermarkten voor de eerste keer op zondag open.  Fietsend door Frankrijk viel me weer op dat ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2019
  D66 Kampen vraagt aandacht voor verkeersveiligheid op fietsroutes naar basisscholen Uit een verkennend onderzoek van D66 Kampen blijkt dat hooguit 75% van de basisscholieren lopend of op de fiets naar school gaat. Volgens de basisscholen is de verkeersveiligheid op fietsroutes een belangrijke belemmering om dit percentage te verbeteren. De fractie van ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2019
  Zondagsopening supermarkten belangrijke stap D66 is opgetogen dat de gemeenteraad van Kampen eindelijk besloten heeft dat supermarkten op zondagmiddag open mogen. Een ruime meerderheid toonde zich voorstander, alleen Christenunie, SGP en Kampen Sociaal stemden tegen.  Met dit besluit zet Kampen volgens D66-fractievoorzitter Gerben Wijnja een belangrijke stap op ... Verder lezen »

Gemeente Belang Kampen