Home
Home
Menu
Stadsgezicht Kampen

Politiek Kampen

CDA Kampen
 • Gepost op 15-10-2021
  Tijdens de raadsvergadering van donderdag 14 oktober heeft de gemeenteraad gesproken over het terughalen van de IJsselkogge naar Kampen. De IJsselkogge werd in 2016 vlak voor onze stad opgevist. Misschien bent u zelf gaan kijken toen het wrak boven water gehaald werd. De IJsselkogge is daarna geconserveerd in Lelystad. Raadslid ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-09-2021
  De fractie van CDA Kampen heeft op zaterdag 18 september een bezoek gebracht aan Stichting Kamper Kogge. Ook Statenlid Wim Duitman en beoogd wethouder Bas Wonink waren aanwezig. Bestuurslid Ben Diender praatte de politici bij over de plannen van de vrijwilligers en de uitdagingen waar zij mee te maken hebben. Fractievoorzitter ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-09-2021
  De fractie van CDA Kampen gaat Bas Wonink (47) voordragen als nieuwe wethouder. Hij zal Geert Meijering gaan opvolgen, die onlangs na ruim zeven jaar wethouderschap overstapte naar NS. Bas Wonink is momenteel lid van de auditcommissie bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) en fractievolger namens het CDA. Tussen ... Verder lezen »

ChristenUnie Kampen
 • Gepost op 22-10-2021
  In de raadsvergadering van 14 oktober is de “Bouwsteen wonen” en het “Ambitiedocument Kampen Zuidwest” vastgesteld. De verwachte groei in West-Overijssel als regio is 35.000 – 40.000 woningen tot 2030. Kampen heeft een deel van deze opgave. In de “Bouwsteen wonen” staat waar, welke woningen en voor wie te bouwen ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-10-2021
  De gemeenteraad van Kampen heeft donderdagavond 14 oktober definitief besloten dat de Kamper Kogge terug moet komen naar onze gemeente. En ook onze fractie heeft hier mee ingestemd. De IJsselkogge is onderdeel van ons Hanze-verleden en heeft historische waarde. De kogge hoort daarom thuis in de gemeente Kampen.Bevestiging van besluitAl ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-10-2021
  In de afgelopen jaren zijn er op de N50, op ons Kampens grondgebied, veel ongelukken gebeurt met doden en gewonden tot gevolg. Het is een trieste aaneenschakeling van menselijk leed. Zoveel families die hierdoor voor het leven getekend zijn. Dat vinden we als ChristenUnie verschrikkelijk.BriefEen brief van een zeer betrokken ... Verder lezen »

SGP Kampen
VVD Kampen
PvdA Kampen

Groenlinks Kampen

SP Kampen
 • Gepost op 20-09-2021
  De Onmisbaren zijn de mensen die ons land draaiende houden in tijden van crisis, de mensen met de 'cruciale beroepen'. De schoonmakers, vuilophalers, zorgmedewerkers, leraren, buschauffeurs, vakkenvullers, werknemers in de voedselindustrie. Ze zijn cruciaal, toch hebben juist zij vaak toch een bescheiden salaris, een hoge werkdruk en veel onzekerheid. ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-09-2021
  In Nederland heerst een ongekende wooncrisis. Huren rijzen de pan uit, nieuwbouw is voor veel mensen onbetaalbaar en woningen voor gewone Nederlanders worden door beleggers weggekaapt. Honderdduizenden mensen zitten zonder (geschikt) huis en het aantal daklozen is na tien jaar Rutte verdubbeld! Verder lezen »

D66 Harderwijk
 • Gepost op 30-09-2021
  Politiek vergeet lokale verkeersslachtoffers De Kamper politiek praat graag over wat Rijkswaterstaat allemaal zou moeten gaan doen aan de N50, maar heeft het zelden over wat er in eigen huis moet gebeuren. Want terwijl er in 2020 gelukkig geen dodelijke slachtoffers te betreuren waren op de rijksweg N50, ... Verder lezen »
 • Gepost op 17-09-2021
  Gerben Wijnja opnieuw lijsttrekker D66 Kampen De leden van D66 Kampen hebben Gerben Wijnja aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing in 2022. De geboren en getogen Kampenaar gaat voor zijn tweede termijn als lijsttrekker van de Kamper democraten. Het resultaat van de interne ledenpeiling werd bekend gemaakt door ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-07-2021
  De IJsselkogge terug in Kampen! Al jaren wordt er in Kampen over gesproken; de terugkeer van de IJsselkogge. Na de zomervakantie staat dit onderwerp weer op de agenda van de gemeenteraad. Maar belangrijker nog, er moet een besluit genomen worden. Willen we de IJsselkogge terug in Kampen? En wat mag dat ... Verder lezen »

Gemeente Belang Kampen