Home
Home
Menu
Stadsgezicht Kampen

Politiek Kampen

CDA Kampen
 • Gepost op 24-06-2021
  De fractie van CDA Kampen gaat Alerieke van der Maat-Bosma (43) voordragen als nieuwe wethouder. Zij moet Geert Meijering gaan opvolgen, die onlangs bekendmaakte deze zomer het wethouderschap na ruim zeven jaar neer te leggen voor een baan bij NS. De CDA-fractie is unaniem in de voordracht van Van der ... Verder lezen »
 • Gepost op 24-06-2021
  Dinsdag 22 juni heeft Geert Meijering de gemeenteraad geïnformeerd deze zomer te stoppen als wethouder namens het CDA in de gemeente Kampen. Na ruim zeven jaar stapt hij eind augustus over naar NS. Zelf zegt Geert Meijering over zijn besluit: “Als geboren en getogen Kampenaar is het buitengewoon eervol wethouder te ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-02-2021
  CDA Kampen waardeert iedereen die zich vrijwillig inzet voor een club, vereniging, koor of kerkelijke gemeente. Deze vrijwilligers vormen een onmisbare schakel in onze samenleving. Als blijk van waardering voor hun tomeloze inzet geeft de fractie van CDA Kampen jaarlijks rond Valentijnsdag een bos bloemen aan een vrijwilliger uit de ... Verder lezen »

ChristenUnie Kampen
 • Gepost op 30-07-2021
  De Gemeenteraad van Kampen heeft ingestemd met een volgende stap in de energietransitie. De komende jaren zal meer energie duurzaam worden opgewekt.Waarom energietransitie We zien dat we als mensen niet goed voor deze aarde zorgen. We verbruiken meer dan de aarde ons kan bieden. Voor de levensstijl die wij gewend zijn, is ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-07-2021
  Raadspraat Klaas van der KolkAfgelopen week zei een viroloog in de NRC; ‘Paniek over de Deltavariant van het coronavirus is onterecht’ en in de Stentor zei een gedragspsycholoog; ‘Ons cadeautje is afgepakt’. Twee uiteenlopende uitspraken die gaan over de coronamaatregelen. En de politiek? Die moeten afwegingen maken en besluiten nemen. ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-07-2021
  Tijdens onze algemene beschouwingen hebben we als ChristenUnie een aantal speerpunten aangegeven. Fractievoorzitter Jan Willem Schutte zei over de financiën voor de komende jaren dat we resultaten zien willen zien op de volgende onderdelen: • Terugdraaien van de bezuiniging op de inkomenstoeslag; • Niet doorvoeren van de 8% boven trendmatige verhoging van de OZB ... Verder lezen »

SGP Kampen
VVD Kampen
PvdA Kampen

Groenlinks Kampen

SP Kampen
 • Gepost op 17-07-2021
  Dit weekend kwamen SP’ers in verschillende plaatsen in actie om de medewerkers van de Wibra te steunen. Dat is nodig! Tijdens de lockdown hield de Wibra haar medewerkers in dienst (heel goed!) en ze betaalde hun loon van ons belastinggeld (ook prima, want zo was het bedoeld). Maar toen ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-07-2021
  Deze week ontvingen wij het bericht van het plotselinge overlijden van onze partijgenoot Peter Kraan. Peter was een man met een groot gevoel voor rechtvaardigheid, een diepgevoelde betrokkenheid bij andere mensen en een sterke eigen mening. Verder lezen »
 • Gepost op 03-07-2021
  Zoek je een betaalbaar huis? Dan moet je jaren wachten, in Zwolle inmiddels gemiddeld 7 jaar. Geen betaalbaar huis kunnen vinden, ongezonde huizen met vocht en schimmel, verhuurders die klachten niet serieus nemen – het is aan de orde van de dag. Zwolse huurders en de lokale SP pikken ... Verder lezen »

D66 Harderwijk
 • Gepost op 29-07-2021
  De IJsselkogge terug in Kampen!/? Al jaren wordt er in Kampen over gesproken; de terugkeer van de IJsselkogge. Na de zomervakantie staat dit onderwerp weer op de agenda van de gemeenteraad. Maar belangrijker nog, er moet een besluit genomen worden. Willen we de IJsselkogge terug in Kampen? En wat mag dat ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-07-2021
  Fractiemedewerker gezocht! D66 Kampen is aan het bouwen aan haar fractie en vereniging in Kampen, er is namelijk veel te doen! Na de zomer krijgt Kampen een nieuwe Burgemeester en volgend jaar staan de Gemeenteraadsverkiezingen gepland. Dan breekt er helemaal een nieuwe tijd aan voor de Kamper politiek. Om alle zaken ... Verder lezen »
 • Gepost op 24-03-2021
  Een tent om Kampen beter te maken Wat een geweldige verkiezingsuitslag voor D66! Ik wil alle kiezers bedanken die afgelopen week op ons hebben gestemd en voor nieuw leiderschap hebben gekozen. Ook in Kampen! De afgelopen 15 jaar blijft het aantal D66-stemmers in Kampen groeien! Ik moet eerlijk zeggen dat ik ... Verder lezen »

Gemeente Belang Kampen