Home
Home
Menu
Stadsgezicht Kampen

Politiek Kampen

CDA Kampen
 • Gepost op 13-03-2018
  In november 2017 gaf de gezamenlijke politiek tijdens het Sportief Politiek Café aan dat op sport niet langer kon worden bezuinigd omdat de rek er inmiddels volledig uit is. Op dit moment liggen de uitgaven per jaar per hoofd van de bevolking in Kampen ruim onder het landelijk gemiddelde. De ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-03-2018
  Recent bleek er een meevaller te zijn van 81 miljoen bij het aanbesteden van het werk aan de Afsluitdijk. Het CDA Overijssel heeft een motie ingediend om de Gedeputeerde Staten op te dragen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te pleiten om dit overgebleven geld te besteden aan het ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-03-2018
  Vergroening van Brunnepe. Dat is een van de belangrijke thema’s waar het CDA zich de afgelopen jaren met succes voor ingezet heeft. Het CDA streeft naar een ‘Groene Long’ voor Brunnepe. Met de ‘Groene Long’ wordt het gebied vanaf de Brunneper Bongerd tot aan jachthaven De Riette bedoelt, waarbij de ... Verder lezen »

ChristenUnie Kampen
 • Gepost op 13-06-2018
  Op maandag 11 juni 2018 is Jan Peter van der Sluis als wethouder geïnstalleerd. De heer Van der Sluis heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur zowel lokaal als provinciaal, was werkzaam als Bestuurs- en concernadviseur bij de provincie Overijssel en was tot voor kort de voorzitter van de ChristenUnie. ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-06-2018
  Op dinsdag 12 juni heeft Gerrit Jan Veldhoen zijn functie als wethouder voor de gemeente Kampen beëindigd. Ook de wethouders Spaan en Spijkerman namen die middag afscheid. Burgemeester Koelewijn prees Gerrit Jan om zijn vasthoudendheid en zijn grote bijdragen aan de waterveiligheid voor de stad. De discussies over het Reevediep, het ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-06-2018
  De gemeenteraad besloot woensdag 6 juni bijna unaniem voor een zonnepark in de Koekoek. Ook komen er eerst spelregels voordat we aan volgende plannen voor energieopwekking als deze mee gaan werken.Dat we als ChristenUnie werk willen maken van de energietransitie stond al uitgebreid in ons verkiezingsprogramma. In het coalitieprogramma met ... Verder lezen »

SGP Kampen
VVD Kampen
PvdA Kampen
 • Gepost op 01-05-2018
  De nieuwe kabinetsmaatregelen voor werknemers met een arbeidsbeperking zijn asociaal en funest, zo stelt de PvdA Kampen in een schriftelijke vraag aan het college van B en W. Het kabinet wil voor werkgevers die deze mensen aan het werk hebben de regels versimpelen. Het doel is om zo meer mensen ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-04-2018
  Op donderdag 29 maart is in de gemeente Kampen de nieuwe raad geïnstalleerd. Voor de PvdA zijn volgens de alfabetische volgorde van de avond Manfred Haveman en Janita Tabak geïnstalleerd. Wij wensen de komende 4 jaar veel succes toe. Het bericht Installatie Raad verscheen eerst op PvdA Kampen. Verder lezen »
 • Gepost op 31-03-2018
  Op woensdag 28 maart heeft het bestuur tijdens de ledenvergadering de heer Ruifrok gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap met een speld en natuurlijk een toespraak. De toespraak voor de heer Ruifrok treft u hieronder aan: Onze Jubilaris de heer Wim Ruifrok, Geboren op 29 september 1927 in Amsterdam, als ik ... Verder lezen »

Groenlinks Kampen

SP Kampen
 • Gepost op 18-09-2017
  De fractie van de SP is niet tevreden over de aanpak van de hoek Kievitstraat door het college. Een half jaar geleden stelde fractievoorzitter Richard Boddeus vragen aan wethouder Veldhoen met als doel de hoek Kievitstraat - Haatlanderdijk aan te pakken. Toen daar geen actie uit voort kwam werden ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-05-2017
  De SP vindt het niet noodzakelijk dat de vrijgekomen post van wethouder opnieuw vervuld wordt. Begin deze maand trad wethouder Ekker(VVD) af nadat er veel commotie was ontstaan over de verkoop van de Stadskazerne. De vacante plek hoeft volgens de partij niet opnieuw ingevuld te worden omdat het slechts ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-04-2017
  De SP is verbolgen over de reactie die burgemeester Koelewijn afgelopen weken meermalen heeft gegeven tegenover de pers over het instellen van een avondklok voor bewoners van het AZC. Koelewijn vindt dat de huisregels van het AZC in Dronten aangepast moeten worden en dat een avondklok ingesteld zou moeten ... Verder lezen »

D66 Harderwijk
 • Gepost op 30-03-2018
  D66 Kampen pleit voor durf, diversiteit en openheid Op 29 maart is Gerben Wijnja geïnstalleerd als een van de 31 leden van de gemeenteraad in Kampen. In de vergadering hield hij een pleidooi voor durf, diversiteit en openheid. Dat is in elk geval waar D66 zich voor zal inzetten, met dank ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-03-2018
  Dank aan onze kiezers! Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is D66 Kampen in aantal stemmen gegroeid. En dat tegen de landelijke stroom in! Daar zijn we trots op. Dank dus aan al onze kiezers. Dit bericht is afkomstig van D66 Kampen, dé sociaal-liberale partij in Kampen. Verder lezen »
 • Gepost op 14-03-2018
  D66 hekelt gemeentelijk armoedebeleid In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Voor Kampen komt dat neer op een aantal van maar liefst 1500 kinderen. Wat D66 betreft krijgt dit onderwerp na de verkiezingen de hoogste prioriteit. Om te beginnen moeten we de norm voor de armoedebestrijding verhogen naar ... Verder lezen »

Gemeente Belang Kampen