Home
Home
Menu
Stadsgezicht Kampen

Politiek Kampen

CDA Kampen
 • Gepost op 30-08-2018
  Het CDA wil dat de gemeente sportclubs gaat ondersteunen bij de aanvraag van subsidies. “De inzet van veel vrijwilligers is belangrijk voor de sportclubs, maar vrijwilligers zijn al druk genoeg en hebben gemiddeld minder ervaring met subsidieaanvragen dan gemeenteambtenaren” aldus Hardy Wellenberg van de CDA fractie. Reden voor deze oproep is ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-08-2018
  De eerste week van oktober is het ‘de week van de toegankelijkheid’. Het thema dit jaar is ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt.’ en gaat over vrijetijdsbesteding. Onderdeel van de activiteiten in deze week is de ongehinderd testdag. Een dag waar de focus ligt op goede voorbeelden van toegankelijke plekken ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-08-2018
  Steffen Hofstra  “Dat geluid valt best mee!” Dat hoor ik ook regelmatig in Wilsum. Mensen beweren dan dat tijdens de belevingsvlucht op 30 mei j.l. dat allemaal best meeviel. Beleving is één, meten is weten: · De dag van de belevingsvlucht was er één toestel dat tweemaal overkwam. Gemeten is 58,1 en 59,2 ... Verder lezen »

ChristenUnie Kampen
 • Gepost op 11-09-2018
  Duurzaamheid en armoedebestrijding hand in hand. Een motie van de ChristenUnie in november 2017, gesteund door GroenLinks, CDA en SGP is bekrachtigd door de oprichting van de Energiebank. Afgelopen week werd daarvoor het startsein gegeven. De Energiebank zorgt ervoor dat Armoedebestrijding en duurzaamheid hand in hand gaan. “Foto Kamper Nieuws” Wat is de ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-08-2018
  Raadspraat Martine Wiltjer-RozemaHet is zomervakantie en dus hebben wij als gemeenteraad enkele weken geen raadsvergaderingen. Ondanks dat wordt deze stad ook nu bestuurd en gaat het leven in Kampen gewoon door. Een week geleden las ik op de site van NOS dat het gebruik van lachgas groeit onder jongeren. In ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-07-2018
  De enthousiaste fractie en steunfractie laat haar eigen geluid horen.Na een zeer boeiend 1e halfjaar van 2018 is het zomerreces aangebroken. ‘Samen voor een waardevol Kampen’, dat was de boodschap waar de ChristenUnie de verkiezingen mee in ging.We hebben koude voeten en handen gehad in de campagne maar zeer veel ... Verder lezen »

SGP Kampen
VVD Kampen
PvdA Kampen
 • Gepost op 01-05-2018
  De nieuwe kabinetsmaatregelen voor werknemers met een arbeidsbeperking zijn asociaal en funest, zo stelt de PvdA Kampen in een schriftelijke vraag aan het college van B en W. Het kabinet wil voor werkgevers die deze mensen aan het werk hebben de regels versimpelen. Het doel is om zo meer mensen ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-04-2018
  Op donderdag 29 maart is in de gemeente Kampen de nieuwe raad geïnstalleerd. Voor de PvdA zijn volgens de alfabetische volgorde van de avond Manfred Haveman en Janita Tabak geïnstalleerd. Wij wensen de komende 4 jaar veel succes toe. Het bericht Installatie Raad verscheen eerst op PvdA Kampen. Verder lezen »
 • Gepost op 31-03-2018
  Op woensdag 28 maart heeft het bestuur tijdens de ledenvergadering de heer Ruifrok gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap met een speld en natuurlijk een toespraak. De toespraak voor de heer Ruifrok treft u hieronder aan: Onze Jubilaris de heer Wim Ruifrok, Geboren op 29 september 1927 in Amsterdam, als ik ... Verder lezen »

Groenlinks Kampen

SP Kampen
 • Gepost op 18-09-2017
  De fractie van de SP is niet tevreden over de aanpak van de hoek Kievitstraat door het college. Een half jaar geleden stelde fractievoorzitter Richard Boddeus vragen aan wethouder Veldhoen met als doel de hoek Kievitstraat - Haatlanderdijk aan te pakken. Toen daar geen actie uit voort kwam werden ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-05-2017
  De SP vindt het niet noodzakelijk dat de vrijgekomen post van wethouder opnieuw vervuld wordt. Begin deze maand trad wethouder Ekker(VVD) af nadat er veel commotie was ontstaan over de verkoop van de Stadskazerne. De vacante plek hoeft volgens de partij niet opnieuw ingevuld te worden omdat het slechts ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-04-2017
  De SP is verbolgen over de reactie die burgemeester Koelewijn afgelopen weken meermalen heeft gegeven tegenover de pers over het instellen van een avondklok voor bewoners van het AZC. Koelewijn vindt dat de huisregels van het AZC in Dronten aangepast moeten worden en dat een avondklok ingesteld zou moeten ... Verder lezen »

D66 Harderwijk
 • Gepost op 23-08-2018
  D66 wil maatregelen tegen agressieve honden D66 Kampen wil dat het college van burgemeester en wethouders maatregelen neemt om ernstige bijtincidenten in de toekomst te voorkomen. De fractie van D66 heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het Kamper college van B&W. Onlangs raakte een jonge zwangere vrouw in ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-07-2018
  Nieuwe coalitie kruipt weg voor moeilijke vragen Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart zagen we forse winst voor GroenLinks en GBK. Tegen de landelijke trend in wist ook D66 Kampen meer kiezers voor zich te winnen. En voor het eerst in de geschiedenis verloren de confessionele partijen de meerderheid in de gemeenteraad ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-03-2018
  D66 Kampen pleit voor durf, diversiteit en openheid Op 29 maart is Gerben Wijnja geïnstalleerd als een van de 31 leden van de gemeenteraad in Kampen. In de vergadering hield hij een pleidooi voor durf, diversiteit en openheid. Dat is in elk geval waar D66 zich voor zal inzetten, met dank ... Verder lezen »

Gemeente Belang Kampen