Home
Home
Menu
Stadsgezicht Kampen

Politiek Kampen

CDA Kampen
 • Gepost op 04-03-2019
  Het CDA in Overijssel en Flevoland dringen aan op een snellere aanpak van de N50 tussen Zwolle en Flevoland. Volgens de nummers 2 van de kandidatenlijsten in beide provincies, Chris Schotman uit Dronten en Wim Duitman uit Kampen, is deze weg te druk en te gevaarlijk. “De aangekondigde aanpak tussen ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-03-2019
  De afgelopen raadsvergadering stond de motie rubbergranulaat op de agenda. De motie roept op om niet langer SBR rubbergranulaat toe te passen voor kunstgrasvelden maar uit te gaan van een milieuvriendelijker variant. De interpretatie van de motie kon tot gevolg hebben dat de aanleg van het kunstgrasveld bij IJVV wederom vertraging ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-03-2019
  Op woensdag 27 februari is tijdens de vergadering van Provinciale Staten een motie aangenomen waarmee wordt bereikt dat de hoogspanningslijn in ‘s-Heerenbroek ondergronds wordt gebracht. Een jarenlange strijd van dorpsbelangen ‘s-Heerenbroek en o.a. CDA-raadslid Jacolien van de Wetering, voor het ondergronds brengen van de kabels, is hiermee eindelijk tot een oplossing ... Verder lezen »

ChristenUnie Kampen
 • Gepost op 21-03-2019
  De uitslag van de provinciale verkiezingen is binnen. In Provinciale Staten van Overijssel heeft de ChristenUnie haar 4 zetels behouden, maar het aantal mensen dat op de ChristenUnie gestemd heeft laat een mooie groei zien. “Dat is een geweldig resultaat” zegt de uit Kampen afkomstige provinciale lijsttrekker Renate van der ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-03-2019
  In de Stentor van 7 maart was te lezen dat het fietspad Hagenbroek een apart voetpad krijgt. In een motie van o.a. de ChristenUnie wordt de wethouder opgeroepen om met een plan naar de raad te komen voor een voetpad naast het huidige fietspad èn andere knelpunten in kaart te ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-03-2019
  Zaterdag 16 maart stond in het teken van twee bedrijfsbezoeken door de ChristenUnie. Duurzaamheid was het thema. Het was een gezelschap van de lijsttrekker van het waterschap Drents Overijsselse Delta, Herman Odink, wethouder Van der Sluis en bestuur- en fractieleden van ChristenUnie Kampen.Het eerste bedrijf is de biologische, zorg en ... Verder lezen »

SGP Kampen
VVD Kampen
PvdA Kampen
 • Gepost op 01-05-2018
  De nieuwe kabinetsmaatregelen voor werknemers met een arbeidsbeperking zijn asociaal en funest, zo stelt de PvdA Kampen in een schriftelijke vraag aan het college van B en W. Het kabinet wil voor werkgevers die deze mensen aan het werk hebben de regels versimpelen. Het doel is om zo meer mensen ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-04-2018
  Op donderdag 29 maart is in de gemeente Kampen de nieuwe raad geïnstalleerd. Voor de PvdA zijn volgens de alfabetische volgorde van de avond Manfred Haveman en Janita Tabak geïnstalleerd. Wij wensen de komende 4 jaar veel succes toe. Het bericht Installatie Raad verscheen eerst op PvdA Kampen. Verder lezen »
 • Gepost op 31-03-2018
  Op woensdag 28 maart heeft het bestuur tijdens de ledenvergadering de heer Ruifrok gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap met een speld en natuurlijk een toespraak. De toespraak voor de heer Ruifrok treft u hieronder aan: Onze Jubilaris de heer Wim Ruifrok, Geboren op 29 september 1927 in Amsterdam, als ik ... Verder lezen »

Groenlinks Kampen

SP Kampen
 • Gepost op 18-09-2017
  De fractie van de SP is niet tevreden over de aanpak van de hoek Kievitstraat door het college. Een half jaar geleden stelde fractievoorzitter Richard Boddeus vragen aan wethouder Veldhoen met als doel de hoek Kievitstraat - Haatlanderdijk aan te pakken. Toen daar geen actie uit voort kwam werden ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-05-2017
  De SP vindt het niet noodzakelijk dat de vrijgekomen post van wethouder opnieuw vervuld wordt. Begin deze maand trad wethouder Ekker(VVD) af nadat er veel commotie was ontstaan over de verkoop van de Stadskazerne. De vacante plek hoeft volgens de partij niet opnieuw ingevuld te worden omdat het slechts ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-04-2017
  De SP is verbolgen over de reactie die burgemeester Koelewijn afgelopen weken meermalen heeft gegeven tegenover de pers over het instellen van een avondklok voor bewoners van het AZC. Koelewijn vindt dat de huisregels van het AZC in Dronten aangepast moeten worden en dat een avondklok ingesteld zou moeten ... Verder lezen »

D66 Harderwijk
 • Gepost op 18-03-2019
  Grijp kansen van klimaat investeringen Volgens D66 Kampen moeten Kamper ondernemers kunnen profiteren van de grote klimaatinvesteringen. De gemeente kan hen daarbij helpen met een klimaattop. Kyra Selles, de eerste vrouw op de lijst voor D66 bij de provinciale statenverkiezingen op 20 maart en burgerraadslid in Kampen, ziet ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-02-2019
  Valentijnstaart voor stichting Weg van Kunst Op 14 februari verraste D66 Kampen de vrijwilligers van de stichting Weg van Kunst met een Valentijnstaart. Met de taart -voorzien van een groot groen hart- wil D66 de vrijwilligers van Weg van Kunst in het zonnetje zetten. Al zestien jaar lang ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-01-2019
  Opening Station Stadshagen gaat ten koste van Kamper reizigers Tijdens de commissie ruimtelijke ontwikkeling van afgelopen maandag stond station Stadshagen op de agenda. Er lijkt een soort van oplossing te zijn voor de in gebruik name van dit tot nu toe verlaten Zwolse station. ProRail en de Provincie Overijssel dragen de financiële ... Verder lezen »

Gemeente Belang Kampen