Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Geroosterde gevulde kip

Vorige Volgende


Ingrediënten :
  • 1 braadkip van ca. 1½ kg
  • 100 g kippenlevers
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 50 g kleingesneden ham
  • 100 g paneermeel
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels bouillon
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding :
Maak de buikholte van de kip met keukenpapier droog. Snijd de kippenlever in zeer kleine stukjes. Verhit de boter met de olijfolie en fruit hierin de ui ca. 3 minuten. Voeg de kippenlever, de ham en het paneermeel toe en fruit alles op een matig vuur ca. 5 minuten. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de bouillon toe en maak de vulling op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de vulling afkoelen en doe hem daarna in de buikholte van de kip. Leg de kip op het rooster van een op 175 C. voorverwarmde oven en rooster de kip in ca. 60 minuten gaar. Draai de kip op de helft van de roostertijd om zodat alle kanten mooi bruin worden.
Delen:
 
Advertentie:
Farm Date