Home
Home
Menu
Voorgerechten

Crepes a la Parmentier

Vorige Volgende

Aardappel flensjes Parmentier.
Ingrediƫnten :
500 gram aardappels
2 dl melk
2 eetlepels slagroom
75 gram boter
50 gram bloem
6 eieren
zout, peper
 
Bereiding :
Was de aardappels goed, maar schil ze niet. Zet ze op met weinig koud water en breng ze aan de kook. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet ze af, schil ze en wrijf ze door een zeef, om er puree van te krijgen. Doe de puree in een pan. Breng de melk aan de kook en voeg ze bij de puree.
Geef er zout en peper bij en meng goed, zodat er een gladde puree ontstaat. Laat deze afkoelen. Als de puree koud is voegen we de bloem erbij en mengen er dan een voor een de hele eieren snel door. Voeg er de slagroom bij. De puree moet de consistentie van een vanillevla hebben. Smelt de boter in een pannetje. Smelt deze heel zachtjes au bain marie en schenk er het wit af dat ontstaat. Doe wat van deze boter in een koekenpan. Verhit ze en als ze goed heet is geef dan een kleine eetlepel van de puree in de pan, niet er midden in. Er moet zich nu een rond flensje vormen. Geef er nog twee lepels puree bij, en zorg ervoor dat de flensjes elkaar niet raken. Als ze aan een kant bruin zijn, keer ze dan om en bak de andere kant.
Delen:
 
Advertentie:
Farm Date