Home
Home
Menu
Kamper eiland

Herfst Hanzetocht 2016

 De A4DKampen organiseert op 1 oktober a.s. voor de 7e maal de Hanzetocht Kampen. Deze herfst wandeltocht voert de wandelaar van Zwolle naar Kampen via de dijk en uiterwaarden langs de IJssel.

De wandeltocht is iets meer dan 18 km lang en voor die geheel bewegwijzerd. De wandelaars kunnen vanaf half 9 in de ochtend inschrijven in restaurant de vier jaargetijden aan de IJsselkade 59 in Kampen. De inschrijfkosten zijn 3 euro per persoon, inclusief het treinkaartje van Kampen naar Zwolle. Dus met de trein naar Zwolle en van daaruit een geheel uitgezette route wandelen door de prachtige natuur naar Kampen. Onderweg zijn 3 pleisterplaatsen waar eventueel uitgerust kan worden, namelijk de Vreugdehoeve in de Vreugderijkerwaard, theehuis Zalk nabij ‘s-Heerenbroek en IJsselzicht in Wilsum. Nabij Wilsum krijgen de wandelaars die dat willen ook de mogelijkheid om door de uiterwaarden te lopen.


Voorheen zette de organisatie ook steeds een route van 8 km in en om Kampen uit. Voor deze route was weinig animo maar wel werd er veel gevraagd om een stadsroute.
Daarom heeft de organisatie besloten om een Hanzestadroute te maken van iets meer dan 5 km. Deze route voert u langs tal van monumenten en bezienswaardigheden in Kampen. Deelnemers aan deze wandeltocht krijgen na inschrijving in de vier jaargetijden een zesbladige routebeschrijving mee met omschrijving en informatie van een 20 tal monumenten of bezienswaardigheden waarlangs de route.


De organiserende A4DKampen verwacht veel deelname aan deze Hanzestadroute.
Inmiddels is bekend dat een wandelvereniging uit Haaksbergen met bijna 100 personen gaat deelnemen aan deze wandeldag in Kampen.


De deelnemers krijgen van de winkeliersvereniging uit Kampen een gevulde “Goody bag” met informatie en aanbiedingen.
De organisatie verwacht een grote deelname. Alle informatie kan men vinden op www.hanzetochtkampen.nl

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

  Advertentie

Windmolens van P.Bosch op canvas, behang en meer.. Bestel Windmolens als print. Kies zelf de maat en het materiaal...