Home
Home
Menu
Kamper eiland

Ondanks vogelgriep toch Hanzeshow Op 15 & 16 december

Ondanks vogelgriep toch Hanzeshow Op 15 & 16 december wordt het jaarlijkse kleindierenevenement, de Hanzeshow, weer georganiseerd. Normaal gesproken ook met watervogels, kippen en kwartels. Maar helaas, wederom is er een landelijk tentoonstellingsverbod voor pluimvee, waardoor er dit jaar geen gekakel en gekraai te horen is.  Een flinke klap voor de organisatie en de hoender- en watervogel-fokkers uit de regio, die voor het tweede jaar op rij hun zorgvuldig gefokte dieren niet mogen tentoonstellen. Toch valt er nog genoeg te zien en gaat de Hanzeshow wel door voor konijnen, cavia’s en duiven (duiven zijn niet vatbaar voor de vogelgriep). Deze diergroepen zijn er in allerlei soorten en maten en worden door een deskundig keurmeesterkorps beoordeeld op de raseigenschappen. Vervolgens worden per ras en per diergroep de mooiste dieren tot winnaar uitgeroepen.
De Hanzeshow wordt dit jaar voor de 30e maal georganiseerd door kleindiervereniging HKSV Kampen & Omstreken. In 2018 bestaat de vereniging 100 jaar, iets waar zeker uitgebreid bij stilgestaan wordt. Op de show van dit jaar was een record aantal dieren ingeschreven, maar uiteindelijk is dat aantal verlaagd doordat het pluimvee thuis blijft.

Toch nog 850 dieren zijn te bewonderen, een aantal waar de organisatie tevreden over is. Kleindierfokkers uit de wijde omgeving weten ook dit jaar de weg naar Kampen weer te vinden, en ook de Zwolse Kleindierenclub heeft dit jaar hun clubshow bij de Hanzeshow ondergebracht.

De openingstijden zijn vrijdag 15 december vanaf 19:00 of zaterdag 16 december van 10:00 – 16:00 uur.
De locatie is de KHC hal aan de Veneweg 1a in Kampen

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

  Advertentie

Windmolens van P.Bosch op canvas, behang en meer.. Bestel Windmolens als print. Kies zelf de maat en het materiaal...