Home
Home
Menu
Kamper eiland

Verkeersveiligheid een brug te ver!?

verkeerveiligheid.jpg In de Stentor van 7 maart was te lezen dat het fietspad Hagenbroek een apart voetpad krijgt. In een motie van o.a. de ChristenUnie wordt de wethouder opgeroepen om met een plan naar de raad te komen voor een voetpad naast het huidige fietspad èn andere knelpunten in kaart te brengen.
  Een bruggetje te ver
Wat schetst nu de verbazing? Door de aanleg van een voetpad naast het fietspad creëert de wethouder een trechter bij het bruggetje. ‘Daar komen voetgangers en fietsers elkaar weer tegen’ zo is te lezen in het artikel. Is de verkeersveiligheid dan echt een bruggetje te ver voor wethouder Holtland? ChristenUnie-raadslid Harro Pruijssen heeft maandag in de commissievergadering de wethouder om uitleg gevraagd.
 
Te duur
Een verbreding van de brug past volgens de wethouder niet binnen het huidige budget en de perspectiefnota. Daarbij gaf hij aan in gesprek te zijn met een Kamper ondernemer die misschien een oplossing heeft voor deze onveilige situatie. Harro Prijssen: 'We zijn blij met deze mogelijke oplossing die geboden wordt. We zullen de ontwikkelingen volgen en de wethouder houden aan de motie, namelijk een veilig pad voor fietsers en voetgangers.' 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie

  Advertentie

Windmolens van P.Bosch op canvas, behang en meer.. Bestel Windmolens als print. Kies zelf de maat en het materiaal...